Зеленото приключение на Инспектор N-JOY


Най-голямата музикална радиоверига в страната – радио N-JOY, и Столична община обединяват усилия в мащабна екологична кампания, наречена „Зеленото приключение на Инспектор N-JOY“. В рамките на пет седмици емблематичното лице на радиото – Инспектор N-JOY, ще ви информира и показва как да намалите хранителния си отпадък, къде да изхвърляте разделно ненужните си вещи и с какво можете да помогнете за изграждането на един по-чист и зелен град. По време на „Зеленото приключение на Инспектор N-JOY“ очаквайте поредица от интервюта, снимки и видеа от актуални инициативи на Столична община, в които ще може да се включите и самите вие!

Всяка седмица от “Зеленото приключение на Инспектор N-JOY” ще бъде посветена на различна тема, засягайки множество проблеми от екологична гледна точка и давайки решения за това как да намалим замърсяването на въздуха, как да изхвърляме едрогабаритни отпадъци, токсични препарати и живакосъдържащи уреди, къде да оставим за рециклиране електронно и електрическо оборудване и много други.

“Зеленото приключение на Инспектор N-JOY ще обикаля столицата и страната без вредни въглеродни емисии с помощта на електромобили, посвещавайки се на идеята за удобен и екологично чист транспорт. Партньори на радио N-JOY и Столична община в това приключение са Еldrive - иновативна компания, която развива и налага електромобилността в Югоизточна Европа, като изгражда инфраструктура от зарядни станции и отдава електромобили под наем.